Leje bil i udlandet? Her er et par gode råd

0
442

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er gode mulighed for at leje en bil, når man er i udlandet. Faktisk er det så nemt, at man kan gøre det hjemmefra, før man rejser ud. Det gælder dog primært, hvis det er i Europa. Men hvordan undgår man, at man bliver negativt overrasket, når man modtager nøglerne til bilen?

Mange, der har lejet en bil hjemmefra, oplever nemlig, at de får en masse ekstraregninger, som de ikke havde forberedt sig på. Ofte kommer der ekstraforsikringer på, som man skal betale, før man kan få udleveret sin lejebil. Det risikerer altså at blive dyrere end først antaget, hvis man vil leje en bil i udlandet.

Men hvad kan man gøre for at undgå dette scenarie? Herunder får du et par gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du har planlagt, at du vil leje en bil i udlandet.

Det skal du være opmærksom på

Mange udlejningsvirksomheder bruger ansatte, der er provisionslønnede — derfor skal de sælge mere. Og det munder altså ofte ud i, at man ender med at betale mere, end man egentlig havde tænkt dig.

Hvis du vil være sikker på at få en rimelig handel i hus, så vær opmærksom på følgende:

  1. Dit kørekort skal være i orden — Husk at tjekke, om dit kørekort er i orden, inden du tager afsted. Rejser du uden for EU’s grænser, så er det ikke sikkert, at du kan bruge dit kørekort. Find mere info om kørekort til bil her. Undersøg, om du kan bruge dit kørekort i det land, du rejser til, inden du tager afsted.
  2. Lej bilen i god tid inden afrejse — Der er ofte mange penge at spare, hvis man er ude i god tid. Desto tidligere du undersøger markedet, desto mere kan du spare.
  3. Læs kontrakten grundigt — Du skal vide, hvad du skriver under på, inden du lejer bilen. Skal den afleveres med fuld tank? Hvad skal du betale, hvis bilen bliver skadet? Er der forsikring med, eller skal der betales ekstra for det?
  4. Vær til stede, når bilen bliver gennemgået efter aflevering — Sørg for at aflevere din bil, imens der er åbent. Så kan du selv være til stede, når den bliver tjekket for fejl og mangler. På den måde har du mulighed for at forklare dig, hvis der er noget, du ikke er enig i.
  5. Vær sikker på bilen har GPS eller brug telefonen – ofte betaler man op mod 100 kroner ekstra om dagen, hvis der skal være GPS i bilen. Hvis du har et abonnement i din telefon med fri roaming, kan du lige så godt bruge din telefon. I så fald er det en rigtig god ide at have en en oplader til bilen, så du ikke løber tør for strøm.

 

 

LEAVE A REPLY