Besøg Marokko og få ungdommens glød tilbage

0
1242

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Tag til Agadir i Marokko og få ungdommens glød tilbage, ifølge de indfødte har de fundet livets eliksir i ren olieform. Der er tale om den unikke argan olie, der i flere hundrede år har været brugt af barberne og som er spækket med de mest essentielle olier der findes i verden.

Det er stort set kun dette sted i verden, at argantræet findes. Den vokser i den fuldstændig ellers tørre ørken, hvor stort set intet andet kan gro. Netop grundet disse spektakulære egenskaber, har videnskaben også kastet sig over den specielle træsort, som nu også er beskyttet af UNESCO og optråder på deres liste over truede træsorter. Derfor er der også store begrænsninger på, hvor meget argan olie der må produceres hvert eneste år.

Hvis du besøger Afrika og nærmere betegnet Marokko, har du rig mulighed for at få et indblik i kvindernes produktion af olien. Det er kvinderne der dyrker og planter træerne og som også plukker og udvinder olien. Dette sker i beskyttede plantager, hvor der også er vagter.

Det er muligt at købe argan olie herhjemme i Danmark, på flere forskellige shops, men det er primært i onlinehandlen at den rene olie sælges. I butikker, sælges ofte blandingsprodukter hvor mængden af den rene arganolie er forsvindende lille.

Udover at byde på en spændende olieproduktion, er der masser af sol i Marokko og derfor endnu en årsag til at besøge denne vidunderlige oase.

LEAVE A REPLY