Storbyferie til Chicago

0
1188

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Med sine mere end 2,7 millioner indbyggere, er Chicago den tredjestørste by i USA, og selvom den noget mindre end både New York og Los Angeles, når det kommer til antallet af indbyggere og den fysiske størrelse, så byder byen på utrolig meget. Byen kan måske ikke hamlet helt op med New York, men hvis du allerede har besøgt The Big Apple, og er interesseret i at se noget andet, hvis turen går til USA, så skulle du overveje Chicago.

En arkitektonisk perle

Der er ikke mange byer i USA, der er som Chicago, når det kommer til bygninger. Skyskraben blev født i Chicago og i mange år var Chicago indehaver af verdens højeste bygning med det daværende Sears Towers, der dog blev overgået af Dubai. Men Chicago er stadig hjemsted for uhørt mange skyskrabere, som sætter deres tydelige præg på byen, og giver en helt fantastisk fornemmelse af storby, som man ikke finder man andre steder.

En stor del af grunden til dette, skal man finde i den altødelæggende brænd i 1871, der endte med at brænde det meste af byen ned. Det lyder måske mærkeligt, at en brænd for næsten 150 år siden, har så stor betydning, men ikke desto mindre er det alligevel ganske logisk. Den store brand betød nemlig, at stort set hele Chicago blev genopbygget i fra starten af 1870′erne og de næste mange årtier frem. Byen tiltrak mange arkitekter, der fik lov til at folde sig ud med deres bygninger, hvilket byen den dag i dag nyder godt af, da der findes en masse bygninger, som man ikke ser andre steder i USA.

Hvis du er i Chicago og interesserer dig bare en lille smule og arkitektur og bygninger, er det derfor også helt essentielt, at du tager Chicago Architectural Tour på Chicago-floden, hvor du får historien om mange af bygningerne og ser byen fra en anden side.

Mere end bygninger

Selvom de mange specielle bygninger og skyskrabere fra 1920′erne fylder meget i byen, så byder chi-town eller the windy city, som den også kaldes på meget mere end det. Chicago er fyldt med lækre butikker, hvor man finder alle de store amerikanske og europæiske mærker. Chicago er især også kendt for at være hjemsted for rigtig mange lækre restauranter, og der findes et utal af gastronomiske oplevelser i byen. Der er ikke mange der forbinder Chicago med strandliv, men faktisk er der tæt på 50 kilometer strand, der ligger i og omkring byen. Den lidt geografikyndige vil nok vide, at byen ikke ligger ud til kysten. Den ligger derimod lige ud til Lake Michigan, der er en af USA’s største søer, hvor der er rig mulighed for at dase ved strand, undskyld søbredden.

Sport i Chicago

At se sport i USA er en kæmpe oplevelse for mange, ikke mindst fordi det er meget anderledes, end vi er vant til herhjemme. I USA er der generelt tre store sportsgrene der trækker millioner af tilskuere år efter år. Det er NFL (Football), NBA (Basket) og MLB (Baseball). Chigaco er hjemsted for NFL holdet Chigaco Bears, MLS holdene Chicago Cubs og White Soxs. De fleste sportsfan vil dog nok især kende byen for det legendariske Basketball NBA hold Chicago Bulls der i halvfemserne var ubestridt det største hold anført af Michael Jordan. Der er stadig en god del af historiens vingesus, hvis du besøger United Center, hvor klubben har hjemmebane.

Lækre hoteller

Chicago har mange specielle bygninger, og derfor er der også mange hoteller, der skiller sig ud, og ikke minder om noget man ser overalt i verden. Der findes et stort udvalg af spændende og lækre fem-stjernet hoteller, men hvis mindre kan gøre det, kan du også nemlig finde nogen mere prisvenlige af meget høj standard, uden at komme for langt uden for byen vel og mærke.

Få direkte fly

Det er de færreste flyselskaber, der flyver direkte til Chicago (men de findes). Hvis man vil finde en billig flybillet til Chicago, kan man derfor med fordel indstille sig på, at man skal have en enkelt mellemlanding. Såfremt man kan leve med dette, kan man sagtens finde returbilletter til et godt stykke under 5000 kroner, hvis man ellers er ude i god tid.

LEAVE A REPLY