Det længste ord i det danske sprog har 51 bogstaver i sig

0
1067

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der findes mange lange ord i det danske sprog. Der er også mange lange, sammensatte ord, som vi selv går rundt og “opfinder” til dagligt, hvor de lige passer ind. Men det er ikke alle af disse lange ord, som rent faktisk er i ordbogen. Men det længste ord, vi har, som er på 51 bogstaver, står rent faktisk i ordbogen. Det drejer sig om ordet speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode. Der findes flere lange, danske ord, men dette ord topper listen.

Sammensatte ord – listen bliver længere og længere

Man kan altid selv lave sine egne sammensatte ord. Med de famøse bindebogstaver, kan alle ord i princippet sættes sammen, så det giver mening. I hvert fald grammatisk mening. Men bare fordi vi selv går og laver interne ordforbindelser og sammensatte ord, betyder det jo ikke, at ordet optages i ordbogen. Medmindre at vi gør det nok gange.

I 2019 blev ordet dialogkaffe for eksempel optaget i ordbogen, da det var et ord, der var opstået og blev brugt meget i årene forinden. Dialogkaffe er et opsat møde, hvor to parter, der er meget uenige, mødes for at tale fredeligt. Det er et alternativ til hadefulde beskeder på nettet. Ordet pikhud, som oftest bruges i forbindelse med “at have pikhud på fingrene”, er ligeledes optaget. At have pikhud er at have følsom hud.

Der konkurreres med de lange ord

Det kan være sjovt at sidde at lave nye, sammensatte ord. Det kan også være sjovt at undersøge dem, der allerede findes. Læs mere finurlig og interessant information om lange ord her. Du kan for eksempel læse lidt mere om, hvordan der i Guinness World Record rent faktisk også konkurreres om at have det længste ord i sit lands ordbog. Vores ord speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode er langt, men det er slet ikke det længste.

LEAVE A REPLY