Lonely Planet eller Turen går til?

0
2315

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

En af de ting der er fast inventar i meget håndbagage, når man boarder et fly, er en rejsebog. Den absolut mest populære udgave er Politikens “Turen går til”, der findes til stort set alle lande og større byer. En lille bog hvor man får en masse tips og guides til hvad man skal se i byen eller området og hvad man skal undgå. Selvom så meget er digitalt i dag, og man naturligvis man få kliks kan finde det hele online, så er vi stadig vilde med de små rejsebøger, som også er godt læsestof til flyveturen.

Turen går til eller Lonely Planet?

Selvom Politikens er den foretrukne udgave danskere, så er det bestemt ikke den eneste der findes på markedet. Der kommer stadig flere og flere bøger på markedet, men det er langt fra alle sammen, der er lige gode. Med få undtagelser er der generelt kun to bogserier indenfor rejsebøger, man virkelig behøver forholde sig til, og det er Turen går til og Lonely Planet.

Har man ikke noget imod at bogen er på engelsk, finder man et gigantisk udvalg fra Lonely Planet og især til destinationer, der er lidt mere eksotiske er det klart det bedste alternativ. Skal man rejse til Sydamerika, Asien, Australien eller lignende, så er Lonely Planet den bedste. Til de destinationer som vi danskere rejser mest til Mallorca, Kreta og lignende, så er Turen Går til ofte mindst lige så god.

Når det så kommer til storbyer, så kan det være sværere at vælge den bedste. Ofte er det ikke overraskende mange af de samme ting, der er fremhævet. Så uanset om du køber den ene eller anden bog, vil den naturligvis beskrive Big Ben, The Tower of London osv, hvis det  er byen du skal besøge.

Den helt store forskel er, at Turen Går til er skrevet på dansk, hvor Lonely Planet er oversat til dansk. Der vil derfor ofte være en dansk vinkel i Politikens udgave. Dette finder man meget sjældent i Lonely Planet bøgerne.

Hvis man vil have den lidt mere klassiske danske turist udgave, er det derfor heller ikke svært at tænke sig til, hvilken en der er bedst.

Uanset hvilken en du vælger, så kan du købe bøgerne her. Du kan også vælge den sikre løsning og købe en af hver, så slipper i også for at skændes om den, hvis i er to afsted.

LEAVE A REPLY