Storbyferie til New York

2
3242

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der findes spændende byer i Europa, som man kan besøge på sin storbyferie, men hvis du er ude efter den ultimative storbyferie, kommer du simpelthen ikke uden form New York, en af verdens største, mest ikoniske og ikke mindst mest besøgte by – New York.

The Big Apple, Byen der aldrig sover, eller bare New York er den mest folkerige by i USA, og med mere end 8 millioner indbyggere på omkring 800 km2, og tæt på 20 millioner hvis man tætter forstæderne med, er New York i en klasse for sig, og det kommer til udtryk det øjeblik du står i byen.

Byen du allerede kender

Noget af det der gør New York til noget helt specielt, er at man næsten allerede føler at man kender den, når man står på Times Square, kigger på Frihedsgudinden, ser op af Empire State Building, eller måske bare går en tur i Central Park. New York er uden tvivl den by i verden, der medvirke i flest film, og derfor har man allerede set store dele af byen i biografen og på fjernsynet. Derfor er der også noget familiært ved byen, selvom man aldrig har besøgt den før. Mange oplever nærmeste en deja-vu oplevelse, når de besøger byen.

Byen der aldrig sover – og har alt

Der er nogen byer, hvor man kan fremhæve de vigtigste attraktioner, det er stort set umuligt med New York, byen har stort set alt. Selv hvis du er til sol og strand og besøger byen om sommeren. Der er nemlig mere end 22 km strand i New York, så selvom de nok ikke er mange der forbinder New York med en badeferie, så er det slet ikke umuligt. Det er dog nok de færreste der vælger byen af den grund, for med alle de tilbud byen har, ville det være synd og skam og “spilde tiden” på stranden.

Uovertruffen shopping

Hvis man er op en storbyferie til New York, vil shopping i de fleste tilfælde nok være en del af planerne, og det ville da også nærmest være en dødssynd at komme hjem uden bugnende shopping bags. Der findes mange gode steder at shoppe, men der findes ingen steder som New York. Manhattan er hele verdens centrum, hvor du finder alt i butikkerne. De findes stort set ikke det, der ikke kan købes. Fra tasker og sko til flere månedslønne på Fifth Avenue til Nike sko til halv pris i de gigantiske Nike Stores rundt omkring. Der er mange ting, der er langt billigere i USA, såsom Marc by Marc Jacobs, Nike, Apple produkter, Tommy Hilfiger og meget andet, men du kan også sagtens findes den ene butik efter den anden, hvor du ikke kan komme ud uden at have brugt mange tusinder kroner.

Overnatning i New York

Med 40 millioner turister om året, har New York naturligvis også utrolig mange hoteller. I alt menes det at der er omkring 100.000 hotelværelser, og der kommer nye til hver eneste dag. Det betyder et gigantisk udvalg, hvor der er noget for en hver smag og ikke mindst til en hver pris. Du kan uden problemer overnatte for 500 kroner per nat på et enkelt hotel lidt uden for centrum, ligesom det heller ikke er svært at finde overnatningsmuligheder til både 10, 20 og 30.000 pr nat, det er kun fantasien og budgettet der sætter grænser. Forvent at skulle betale omkring 10.000 kroner for at dobbeltværelse i en uges tid, hvis du vil have et fornuftigt hotel.

Billigere flyrejser gør New York endnu mere attraktivt

Inden for de sidste par år er der sket en gevaldig udvikling på rejser over atlanten, hvilket betyder at priserne er faldet gevaldigt. Til foråret bliver priserne til New York presset yderligere, og det bliver ikke svært at finde billige flybilletter til New York for under 3000 kroner tur/retur med lidt god planlægning naturligvis.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY