Storbyferie til Amsterdam

0
1502

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Amsterdam har i mange år været en yndet destination for mange unge danskere. Byen har været og er stadig mest kendt for sit Red Light District og den lempelige lovgivning omkring euforiserende stoffer, men byer byder på meget mere end det , og er på mange måder en af Europas absolut flotteste og mest indbydende byer.

Kanalernes by
Modsat flere andre af Europas storbyer, så er Amsterdam ikke meget større end København. I centrum bor der lige under en million mennesker, mens der inden for bygrænsen bor omkring 1.2 millioner. Tæller man de mange forstæder med, når tallet dog op på godt 2.5 millioner. Det der gør Amsterdam til noget helt særligt, er de mange kanaler der præger hele byen. Man kan ikke gå mange meter i byen uden at støde på en kanal, og de hænger alle sammen sammen, og er en perfekt måde at komme rundt i byen på, omend det måske ikke er den hurtigste. Man kan derfor heller ikke besøge Amsterdam, uden at tage på en kanal rundfart, der kan vare fra alt mellem en time til at være noget nær en heldagstur.

Red Light District
Som skrevet i introen her, så er Amsterdam meget mere end bare Red Light District, men man kommer alligevel ikke udenom at området også kaldet de Wallen har en stor betydning for byen. Ikke mindst fordi de ligger lige midt i centrum, men også fordi det er en turist magnet uden sammenligning. Mellem farvestrålende vinduer fyldt med (lovlige) prostituerede og coffeeshops der sælger hash, finder man en masse lækre caféer og restauranter. Det kan virke voldsomt, men det hele er meget organiseret og der er masse af sikkerhedsfolk og vagter, der sørger for at det ikke sker noget. Dog skal man passe på for mange fulde mennesker og lommetyve i nattetimerne.

Shopping i Amsterdam
Amsterdam er en storby, og det betyder naturligvis også rig mulighed for shopping, dog er den hollandske hovedstad ikke som sådan berømt for et enormt stort og bredt udvalg. Der er dog ikke noget i København, man ikke også kan finde i Amsterdam, så man går ikke helt galt i byen, og priserne er en smule lavere i Holland. Desuden er Amsterdam kendt for sine mange markeder, både loppemarkeder og store madmarkeder, hvor man kan gå på opdagelse.

Seværdigheder
Holland er hjemland for to af verdens helt store malere, og Amsterdam huser da også to fremragende museer for netop de to. Der findes det store Rembrandt-Museum, og så er der ikke mindst Van Gogh-Museet der har verdens største samling af malerier og tegninger fra den lettere gale kunster Vincent Van Gogh. Derudover er en af de andre store tilløbsstykker Anne Franks Hus.
Hvis man ikke er så meget til det kulturelle, men er glad for øl, så kan det bestemt anbefales at besøge Heineken, der er et af verdens største ølmærker. Man kan komme med en stor rundvisning på et af bryggerierne.

Fodbold i Amsterdam
Hvis man gerne vil se fodbold, er der gode muligheder for det i byen, der er hjemsted for Hollands absolut største klub gennem tiderne Ajax Amsterdam. Hjemstedet for klubben er Amsterdam Arena, der har plads til lidt over 50.000 tilskuere til fodbold, og tæt på 70.000 hvis man er så heldig at støde ind i en koncert.

Mange centrale hoteller
Amsterdam har mange millioner turister hvert år, og der er derfor også rigtig mange hoteller. Det meste liv i Amsterdam foregår omkring centrum og De Wallen derfor er der også rigtig mange hoteller, der ligger i områder omkring dette. Der findes hoteller for en hver smag og i en hver prisklasse, billigst er det hvis man tager et par kilometer uden for centrum. Den velfungerende kollektive trafik gør det dog let og bekvemt at komme rundt.

Amsterdam  – perfekt til svipture
Det er nemt og hurtigt at komme til Amsterdam, og den korte rejsetid og de billige billetter gør byen til en oplagt destination for en forlænget weekend. Der er en rejsetid på under to timer, hvilket gør det hurtigere end at komme til de fleste steder i Danmark.

LEAVE A REPLY