Storbyferie til Athen

0
1660

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Med sine lidt mere end 3 millioner indbyggere er Athen den sjette største by i Europa. Hvis man kigger på historiens vingesus er den dog en af de absolut største byer, ikke bare i Europa men i hele verden. Der findes nemlig ikke mange byer som Athen. Alene på grund af Akropolis bør alle havde besøgt Athen mindst en gang i deres liv.

Athen byder dog på meget mere end “bare” historie, og er også rig på nutidskultur, shopping, byliv og så har du også mulighed for at komme ud til mange af de omkringliggende græske øer, hvilket gør Athen optimal som et udgangspunkt for en øhop ferie. Skulle du ikke have planer om at skulle ud og sejle mellem øer, kan Athen også sagtens danne rammen om din ferie uanset om din ferie kun er en weekend eller i en uge, du løber nemlig ikke tør for ting at foretage dig i Athen.

Akropolis

Midt i byen tårner Akropolis op 150 meter over havet. Egentlig betyder Akropolis “højeste by” og der findes da også et hav af akropoliser rundt omkring i de græske byer, der findes dog ikke nogen med samme betydning, eller kendskab som den i Athen, og derfor er den Athenske Akropolis også mere eller mindre blevet synonym med ordet, og det er da også en af Athens største turistattraktioner, hvor man virkelig får en fornemmelse af det gamle Grækenland, og man kommer nemt til at tænke på græske guder og historie, når man besøger det.

Grækenland en sikker vinder

Der er flere hunderede tusinde danskere, der hvert år besøger Grækenland i form af de græske øer, hvor især Kreta er blandt danskernes favorit. Derfor kan godt undre sig over, at Athen ikke ligger i top over de byer, som vi danskere rejser til i vores storbyferier. Hvis du elsker Barcelona og Rom er der i hvert fald ikke nogen tvivl om, at Athen også vil falde i rigtig god smag. Byen byder på det hele, lækker mad, venlige mennesker og et fantastisk klima, selvom det dog kan være meget varmt i juli og august, ligesom det er tilfældet i mange andre sydeuropæiske storbyer og lande som Vietnam. Temperaturen gør at Athen er perfekt at besøge om foråret og efteråret, hvor du får et dejligt og lunt vejr.

Shopping i Athen

Shopping i Athen er ikke lige som shopping på de græske øer, for i byens hovedstad finder du meget mere end falske ray-ban solbriller og dårlige kopier af Versace punge. Athen har ikke Milano når det kommer til mode, men har alligevel hele, og den sørgelige situation i den græske økonomi betyder også, at du kan finde mange varer, der sælges billigere end de burde. Dette gør sig dog især gældende for de græsk-produceret varer.

Billige hoteller

Mere end 3 millioner indbyggere og millioner af turister byder Athen på mange hunderede hoteller, hvor du kan finde et der passer lige til din økonomi og dine ønsker. Uanset om du vil have havudsigt eller vil kunne lige ud i det pulserede byliv, så kan du finde et hotel til en fornuftig pris. Krisen kradser også i hotelverdenen og derfor kan du finde nogle meget lukrative tilbud, i sær hvis du bruger lidt tid på at lede.

 

LEAVE A REPLY