Storbyferie til Berlin

0
2184

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

På få år er Berlin blevet en af danskernes favoritbyer i Europa. Det skyldes naturligvis til dels den geografiske korte afstand, men der er mange andre grunde til at besøge Tysklands hovedstad med godt 3.5 millioner indbyggere, end at den ligger tæt på. For Berlin byder på alt, hvad man forventer af en storby. Desuden er historiens vingesus i byen noget af det mest interessante man finder i vores del af verden.

Historiske seværdigheder
Berlin byder på et voldsomt eldorado af historie seværdigheder og attraktioner, hvor mange af dem naturligvis er forbundet med 2. verdenskrig. Hitler fik i sin tid opført en mange helt unikke bygninger, der ikke ses lignende andre steder i hele verden. Det er det store om pompøse blandet med det skræmmende. Blandt de absolutte must-see attraktioner finder man Brandenburger-Tor som de fleste nok har set i historiske klip, Under den Linden der er en af verdens mest imponerende boulevarder. Derudover er der naturligvis også det legendariske Checkpoint Charlie, der ikke behøver nogen nærmere introduktion.

Andet og mere end historie
Berlin huser en masse historie, men der er også mange andre muligheder i den tyske storby. En af de mest oplagte er den fantastiske zoologiske have eller rettere zoologiske haver, Berlin har nemlig hele to af slagsen. Hvis man er med familien i Berlin er dette et helt sikkert hit. Med omkring 3 millioner besøgende om året, kan der i højsæsonen godt være meget lange køer, så kom i god tid.

Øst og Vest
Det er efterhånden mange år siden, at Berlinmuren faldt og Øst og Vestberlin ikke længere var adskilte, men selvom muren er faldet for langt over tyve år siden, så er der stadig stor forskel på det østlige og det vestlige Berlin, og man er aldrig i tvivl om, hvor folkene med penge befandt sig. Vestberlin er dog de senere år blevet ultra populært, og der skyder mange hippe caféer og trendy butikker op hver eneste dag. Dette er noget af det, der har været meget til at gøre Berlin uhyre populært blandt unge.

Shopping og natteliv i Berlin
Hvis man går efter de store kæder, de dyre designere og de høje priser, så er Kurfürstendam et af Europas bedste shoppingområder. Gigantiske gågader hvor den ene kæmpe butik efter den anden tårner op. Der er også masser af caféer, restauranter og enkelte hoteller, der dog generelt ligger i den dyre ende. Hvis man gerne vil skille sig lidt ud fra mængden og ikke higer efter Gucci og Chanel, er det værd at tage det det gamle Østberlin, hvor de hippe butikker ligger på rad og række.

Det samme gør sig gældende, når det kommer til shopping. Man finder store eksklusive clubber og barer i det vestlige Berlin. Det kan man også finde i Øst, men her er også et væld af gå-i-byen steder hvor mere kunsteriste og alternative typer folder sig ud i weekenderne.

Hoteller i Berlin
Berlin byder på noget for en hver smag og for en hver pengepung, når det kommer til overnatning, generelt er det dog langt billigere end eksempelvis i Danmark. Man kan uden problemer finde både 3 og 4-stjernet hoteller til under 3000 kroner for en uge.

Mange flyafgange holder billetpriserne nede
Der flyver hver dag mange rutefly fra stort set alle selskaber fra København til Berlin. Sammen med den korte afstand betyder det, at det er meget billigt at flyve til storbyen, og medmindre man bør i det sydlige Jylland, kan det ikke betale sig at køre.

LEAVE A REPLY