Storbyferie til Budapest

0
1829

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Ungarns hovedstad Budapest huser omkring 1.7 millioner indbyggere, og går for at være den billigste storby i Europa. Der er dog mange andre grunde til at besøge byen, udover at den er, eller i hvert fald kan være, billig.

Østeuropas Paris
Budapest går under navnet Østeuropas Paris, hvilket ikke et et kælenavn, byen har fået uden grund, Budapest er nemlig en utrolig smuk by, der byder på alt hvad hjertet begærer. Der er flere kæmpemæssige slotte og andre imponerende bygningsværker, der e med il at gøre byen til noget helt specielt, som man ikke finder mange andre steder. Gennem hele byen flyder den enorme flod Donau der deler byen i de to bydele Buda og Pest. På venstre side af Donau finder man Buda, hvor man også finder Borghøjen, der med sine 200 meter over byen givet et uovertruffen syn udover byen. Buda er den gamle og mere historiske del af byen, mens Pest der på trods af sit navn byder på det meste liv i form af utallige restauranter, store boulevarder, caféer og livlige natklubber.

Snyd ikke dig selv for de termiske bade
Noget af det der hvert år tiltrækker mange tusinde turister, er det enorme termiske bade, som Budapest er blevet verdenskendt for. Der findes mange hunderede af dem spredt ud over byen, mens størst og smukkest af dem alle er Gellert, der blev opført for snart 100 år siden. I dag er det åbent for alle, mens det tidligere var forbeholdt det finere borgerskab. Gellert-Kurbadet er det smukkeste, og mest berømte termiske bad i Budapest, men det betyder også, at det er det, hvor der er flest turister. Hvis du skal til Budapest og virkelig vil forkæle dig selv, må du for alt i verden ikke gå uden om dette.

Verdens bedste gullash
En ting der unægteligt hænger sammen med Ungarn er deres uovertrufne gullash suppe, og man finder da heller ikke mange traditionelle restauranter og kroer, der ikke har det på menukortet. De fleste har deres egen fortolkning, og derfor skal du også unde dig selv at prøve den flere steder. Du kan finde en masse små kroer og restauranter hvor du kan spise for under 50 kroner, men hvis du er ude efter gourmet behøver du bestemt heller ikke gå forgæves. Blandt andre kan nævnes Rivalda, Kundel og mange andre.

“Det nye Prag
I mange år har Prag været byen i Østeuropa som flest danskere valfartede til. Sådan er det stadigvæk, men Budapest vinder mere og mere indpas. Byen byder nemlig på mange af de samme ting, bare større og billigere. Samtidig er klimaet væsentlig varmere og generelt er der varmt fra april til oktober, mens juli og august kan være meget hede midt i byen.

Billige hoteller
Som flere gange skrevet, så er Budapest en billig by at opholde sig i, hvilket også afspejles i prisen på hoteller. Man kan uden de store problemer finde overnatning i en weekend på et fornuftigt hotel for under 500 kroner. Hvis du mere er til luksus og wellness, får du dog heller ikke problemer med at finde de store internationale kæder, hvor du hurtigt kommer til at betale to, tre eller fire gange så meget.

 

LEAVE A REPLY