Storbyferie til Edinburgh

0
1529

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Skotlands hovedstad er med sine lidt under en halv million indbyggere, ikke den største by i landet, men har alligevel været hovedstaden siden 1437. Udover at den er Skotlands hovedstad, så er den også den næstestørste turistby i hele Storbritannien med omkring 13 millioner besøgende hvert år. Det tal overgås kun af London, hvilket vidner om en by, der har meget at byde på, og det er lige præcis hvad Edinburgh har.

Andet end sækkepiber og whisky

Der er nok mange der med det samme tænker på tweedjakker, golfbaner, sækkepiber og Whisky, når de hører Skotland og Edinburgh – alt det er også sandt, men byen er også meget mere end det. Det er ikke mindst en af de smukkeste byer i Europa. Edinburgh ligger lige ud til havet, hvilket giver nogle helt fantastiske udsigtspunkter rundt omkring fra flere af byens borge og slotte. Tilbage i 1995 kom Edinburgh på UNESCO’s verdensarvliste, hvilket er ganske få byer forundt.

Blandt de mest besøgte og også smukkeste seværdigheder, finder man Edinburgh Castle, øverst oppe på en klippe finder man det ældgamle slot der troner ud over byen, og hvorfra der er en udsigt, hvis lige man kan lede meget længe efter.

Et andet sted der bestemt også er et besøg værd er The Palace og Holyroodhouse, som er Dronning Elizabeths residens, når hendes majestæt besøger landet. Og det engelske kongehus er jo ikke ligefrem kendt for deres små og ydmyge boliger.

Hvis man er interesseret i moderne populærkultur, er der sikkert mange der vil nikke genkendende til navnet The Elephant House. Det var nemlig her J.K. Rowling skrev størstedelen af Harry Potter bøgerne, der er gået verden over lige siden udgivelsen.

Whisky, øl og mave

Edinburgh og Skotland generelt har meget godt at byde på, når det kommer til de våde varer. Det meste af verdens absolut bedste Whisky bliver fremstillet i landet, og der er også rig mulighed for at komme på rundvisning med dertilhørende smagning på et af de mange whisky destilleri.

Du kan også få stillet tørsten i god og tung øl, på nogle af de mange fantastiske pubs som byen også er så rig på. Hvis du er til det lidt mere eksotiske mad, eller måske er lidt modig, kan du også prøve den meget skotske specialitet “haggis”, det er dog nok ikke noget for alle – det er nemlig indbagt fåremave. Hvis det ikke er noget for dig, byder Edinburgh heldigvis også på meget andet mad, og med flere Michelin restauranter, kan du også få et godt gourmet måltid. Det handler alt sammen om temperament og økonomi.

Tag gode sko på

Edinburgh er ikke nogen voldsom stor by, og derfor kommer du heller ikke til at bruge den offentlige transport så meget som i andre storbyer. Den opleves bedst til fods, hvor du går rundt blandt gamle smukke bygninger, hyggelige pubs og flotte modebutikker som byen også er rig på. Der er mange, der ikke kan dy sig fra at købe en kilt med hjem, og de bliver da også lavet i alverdens afskygninger. Men udover kilte, whisky og cashmere, finder man også et bredt udvalg af modebutikker.

På Thistle Street der ligger bag de største shopping gader, ligger der en række meget fasionable butikker, hvor du kan få stillet din trang til Jimmy Choo sko og andre luksusvarer i den helt dyre ende. Det absolut største udvalg finder man dog på George Street, her er alle de store butikker der har råd til at ligge på byens dyreste adresse.

Skulle du blive træt af at gå, er det ikke noget problem at fange en taxa. Der er nemlig masser af de traditionelle klassiske sorte taxaer, og prisen er lavere end her i landet. Det samme er priserne på hoteller, som byen naturligvis har et kæmpe udvalg af til sine mere end 13 millioner turister om året.

LEAVE A REPLY