Storbyferie til Krakow

0
1346

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Krakow der ligger i det sydlige Polen er med sine godt 800.000 indbyggere den tredjestørste ny i landet, indtil det 17. århundrede var byen faktisk også landets hovedstad inden Warszawa overtog den titel. Krakow har historisk set været meget forskånet for krig og fremstår derfor som en af de smukkeste i landet med mange gamle bygninger og monumenter.

Mere end tandlæger og plastikkirurger 

Der er mange der tager til Polen for at få lavet større tandbehandlinger eller plastikkirurgi, da de polske priser er langt under de danske, og selvom man også finder masser af begge dele, så er der mange andre grunde til at besøge byen. Der er både rig mulighed for at se historiske bygninger, skræmmende attraktioner fra 2. verdenskrig, så stillet shopping lysten eller spise på fine restauranter.

Seværdigheder

Hvis man er historisk interesseret og ikke er alt for sart, så bør man ikke snyde sig selv for at besøge koncentrationslejren Auschwitz, der var en nazisternes største koncentrations/udryddelseslejre under anden verdens. Det er et uhyggeligt besøg, og det er ikke livsbekræftende for resten af dagen, men det er et stykke vigtigt historie, og en oplevelse du nok aldrig vil glemme. Auschwitz ligger ca. 60 km uden for Krakow, så du skal enten leje en bil, eller tage med på en bustur derud.

Hvis du vælger at leje en bil, kan det bestemt også anbefales at du kører forbi de gigantiske Wieliczka saltminer, der er verdens ældste aktive saltmine. Du skal dog ikke forvente, at få set det hele, der er nemlig mere end 100 km gange under jorden.

Du behøver dog ikke tage uden for byen, for at finde ting der er værd at se. Som tidligere nævnt er Krakow rig på gamle bygninger, og Den Gamle By i Krakow er meget imponerende og ikke noget man kommer uden om som turist i byen. Hvis du er til imponerende bygninger, vil du nok også finde glæde ved at besøge kongeslottet og den gotiske kirke.

Restauranter, barer og natteliv

Krakow byder på en meget bred variation, når det kommer til at gå ud. Der er utallige restauranter, barer, caféer, klubber og diskoteker. Selvom man finder en bred vifte af eksklusive steder, så er langt de fleste steder, meget under det danske niveau, når det kommer til priser, mens de i kvalitet og udvalg ofte er endnu bedre.  Du vil opleve at du kan gå MEGET billigt i byen, hvis du holder dig til de polsk producerede ting. Den lækre Belvedere vodka der i Danmark koster en mine formue, er eksempelvis langt under halv pris.

Shopping

Krakow ligger som bekendt i Polen, der er væsentlig billigere end Danmark. Hvis du er ude efter de store internationale kendte mærker fra de store italienske og franske modehuse, er priserne dog ikke så meget billigere, men du kan godt være heldig at spare lidt. Udvalget er fremragende, og byen er hjemsted for Bonarka, et af Europas største shopping centre, der har det meste af hvad hjertet begærer. Galaria Krakowska er ligeledes et af de helt store shopping centre med mere end 260 butikker.  Der er med andre rig rig mulighed for at købe alt økonomien tillader.

Billige (og dyre) hoteller

Hvis du ikke har noget problem med at bo en lille smule uden for byen, og tage offentlig transport ind til centrum, kan du finde en masse ekstremt billige hoteller af fornuftig kvalitet i udkanten af byen eller lige uden for centrum. Hvis du vil bo midt i livet og restauranterne kommer du til at betale væsentlig mere for det, men i forhold til danske priser, rækker pengene stadig meget længere.

Tandlægebesøg og lignende

Der er mange der tager til Prag og andre østeuropæiske storbyer, hvis de skal have lavet større operationer i f.eks. tænderne, da priserne er langt lavere her. På Doc24.dk kan du læse meget mere om dette.

 

LEAVE A REPLY