Storbyferie til Lissabon

0
1420

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Lissabon er ikke blot det europæiske kontinents vestligste by, det er også Portugals hovedstad, og mine sine lidt mere end 500.000 indbyggere også den største by i landet. Lissabon byder på strand, sol og badevenligt vand, da klimaet i Portugal som bekendt er en anelse lunere end på vores nordiske breddegrader.

Ægte sydlandsk charme

Lissabon er en fantastisk smuk by, der byder på alt hvad man forventer at sydens charme og sjæl. Byen emmer af liv, ikke mindst hvis man bevæger sig omkring de store folkefyldte plader, der så rigeligt præger den portugisiske hovedstad. Praça dom Pedro IV der i daglig tale kaldes Rossio, er en af de største af slagsen og mest anbefalelsesværdige i byen. Med det store springvand i midten og caféer rundt omkring er Rossio stort set ikke et sted man kan komme uden om, hvis man besøger byen.

De fire kvarterer 

Lissabon er delt op i fire kvarterer; Baixa, Bairro Alto, Alfama og Belém der alle byder på forskellige ting, alt efter hvad du er ude efter i dit besøg. Baixa er området til shopping og med mange af de bedste restauranter og caféer. I Bairro Alto er der også masser af shopping muligheder, men området er dog mest kendt for sit brede udvalg af museer, gallerier og udstillinger. Bairro Alto er også dér, du ønsker at være, hvis du skal nyde det portugisiske natteliv, der er nemlig her natklubberne åbner i hobetal, når solen går ned. Alfama er et kvarter med en masse kirker og gamle huse i små gader. Endelig er der Belém, hvor det ikke er et større leben der kendetegner området. Det er en forstad til Lissabon og er mest kendt for at huse præsidentboligen og et par større klostre.

Fodbold

Portugal har groft set tre store hold, Porto, Sporting Lissabon og Benfica og de to sidstnævnte har hjemme i Lissabon, og der er derfor også rigtig gode muligheder for at at se fodbold, hvis du besøger byen mens ligaen er i gang. Hvis du har mulighed for det, bør du ikke snyde dig selv for et arvefjende opgør mellem Benfica og Sporting Lissabon der sammen med Porto altid kæmper om mesterskabet i den bedste liga. Portugal er hjemland for mange af verdens bedste fodboldspillere, hvor Cristiano Ronaldo uden sammenligning er den største. Alene af den grund kan det være et besøg værd at besøge Sporting Lissabon, hvor hans professionelle karriere for alvor tog fart.

Masser af hoteller

Lissabon byder på et væld af fantastiske hoteller, uanset om du er til små byhoteller med udsigt til brolagte gader, eller du er til store 5-stjernet hoteller med havudsigt og all inclusive så har du muligheden i Lissabon. Portugal har et rimelig lavt prisniveau og i forhold til Danmark er det meget lavere. Lissabon er dog en storby og derfor er niveauet ikke så lavt, som i de mindre byer uden for hovedstaden. Du kommer dog stadig meget længere for dine kroner i det sydlige Europa, og det gør sig også gældende, når det kommer til hoteller.

 

LEAVE A REPLY