Storbyferie til Madrid

0
1855

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Madrid er Spaniens hovedstad og den ubetinget største by i Spanien. Madrid blev grundlagt af araberne tilbage i 800-tallet, og trækker man Madrid, eller Mejrit som araberne kaldte den, uden for det spanske billede, kan Madrid bryste sig af, at være den 3. Mest befolkede by i EU, med godt 3,5 millioner indbyggere.  Dog lagde Madrid stille og roligt ud, og voksede roligt, men sikkert til 15.000 indbyggere i løbet af sine første 800 leveår.

Geografi
Madrid er placeret ved floden Manzanares, hvilket er i centrum af de to landsdele, der er kendt som Castilla y león og Castilla La-Mancha. Madrid’s økonomi spiller en stor rolle i den spanske dagligdag, ja faktisk anses Madrid for, at være det centrale knudepunkt for hele den Liberiske halvø. Denne økonomiske fordel gør også, at flere af verdens største selskaber, har hovedsæde i Madrid. Derudover er Madrid regerings- og residensby for kongen.

Klimaet i Madrid
Madrid ligger under for det noget specielle middelhavsklima, der byder på kolde vintre under frysepunktet, men få snefald – derimod byder middelhavsklimaet også på meget varme somre, hvor temperaturen nemt kan runde de 40 grader om dagen. Natten er som regel behagelig afkølet,  hvilket skyldes Madrid’s høje beliggenhed og forholdsvis tørre klima.

Infrastrukturen
Det er nemt at komme omkring i Madrid, Byen har en omfattende metrostruktur der gær dette muligt. Dog har Byen bevaret meget af det kulturelle fra ældre tid, i deres mange små gader og stræder, og byens jernbane er stadig i fuld vigør.

Sport
Som mange ved, er Madrid base for et af verdens bedste fodboldhold, holdet holder til på Estadio Santiago Bernabéu – et sted hvor der gang på gang er blevet skrevet fodboldhistorie, og et sted, hvor intensitet, drama og passion når nye højder, hver gang de catalanske tropper fra Barcelona kommer på besøg. Derudover er Madrid også hjemby for to Basketballhold Asociación de Clubsde Baloncesto og Circuito Permanente del Jarama, og har tidligere været vært for det spanske formel 1.

Oplev
Der meget at opleve i Spaniens hovedstad, at tro men vil kunne nå det hele, vil nok være en smule naivt, derfor bør du vælge med omhu, og gå efter de ting, som du på forhånd finder interessante.

  •  Museet Prado betragtes, blandt mange kunstinteresserede, som et af verdens fineste museer, og ikke uden grund. Museet har den største samling af spanske kunstneres mesterværker – her snakker vi prominente navne som Goya, Greco og Velázquez.
  • Oplev også den frodige park ved navn Parque del Retiro. Denne park oser af kærlighed, og dens blanding af park og arkitektur harmonerer på bedste vis.
  • Det store rektangulære torv ved navn Plaza Mayor. Dette torv er omgivet af  de smukkeste malerier og autentiske facader med deres skrå tage.  Plaza Mayor var også stedet, hvor der foregik parader, tyrefægtning og henrettelser.
  • Palacio Real – Calle de Ballén. Der er her tale om et palads, men ikke et hvilket som helst.  Palacio Real blev bygget af den ene grund: at overgå alle andre paladser i Europa – Et mål som man må sige, at de har opnået. Paladset er beklædt i det fineste marmor, guld og fløjl, der er med andre ord ikke sparet på noget af den kongelige udsmykning her. Palacio Real består af 3000 rum, men der er kun 50 af dem, der er åben for offentligheden – hvilket sker man-lør 10-18 samt søn 9-15.

LEAVE A REPLY