Storbyferie til Manchester

0
1385

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Manchester bliver af de fleste mænd kædet sammen med fodbold og byens to store klubber, der kæmper om mesterskabet. Den har i mange år befundet sig i skyggen af London, der byder på mere i størrelse og kulturelle tilbud, men der kan alligevel være rigtig mange gode grunde til at vælge at tage til Manchester – også sammen med kæresten.

Størrelsen
Der bor omkring en halv million mennesker i centrum af Manchester, mens området i og omkring Manchester tætter 2.2 millioner mennesker, hvilket gør den til den til en anelse større en København, og samtidig er den Englands 3. største by. Den føles som en storby, og er det også, men er ikke så overvældende og menneskefyldt som den engelske hovedstad, der godt kan virke særdeles proppet i højsæsonerne. Så hvis du er til engelske storbyferie, men allerede har prøvet London, så kunne Manchester meget vel være din næste destination.

United vs. City
Selvom Manchester byder på uendeligt meget mere end bare fodbold, så kommer man ikke uden om, at byens to store hold Manchester United og Manchester City er nogle af de attraktioner, som hvert år tiltrækker millioner af turister fra hele verden. Manchester United der har hjemmebane på Old Trafford har i årtier været et af verdens absolut største hold med en af de største fanbaser. For et par år siden blev bysbørnene fra City opkøbt af en rig milliardær, der har opbygget af hold af gigantiske verdensstjerner.

Det er store oplevelser af se begge hold på deres hjemmebaner, og hvis du nogensinde får muligheden for et derby mellem de to, er det ikke en chance du må forspilde, heller ikke selvom billetterne koster en mindre formue. Det bliver ikke større i engelske fodbold i øjeblikket, end når de to hold mødes.

Shopping i Manchester
Den engelske storby bugner med lækre butikker og centre, et af de mest nævneværdige er The Corn Exchange Shopping Centre. Som navnet antyder det, er det den tidligere korn børs, som i 2000 blev bygget om til et helt unikt shopping centre, hvis lige man skal lede længe efter. Byen byder på en masse designer butikker, en kæmpe Marks & Spencer og har eksempelvis også Europas største Next butik i ikke mindre end tre etager.

Fra Pub til Club
Manchester har et meget varieret udbud af gå i byen steder, der dækker over et væld af store og små pubs. Manchester har i flere århunderede traditionelt set været en arbejderklasse by, og derfor er der ekstra mange pubber i byen, hvor man kan få stillet tørsten eller måske se en fodboldkamp med de passionerede engelske fodboldfan.

Hvis man mere er til clubber og rendyrket diskoteker, skal man dog heller ikke lede længe, Manchester har nemlig nogle af Englands mest trendy af slagsen. Eksempelvis kan du besøge Area 51 eller Fab Cafe. Hele området omkring Canal Street har et bred udvalg af både caféer, restauranter, pubs og diskotekter – det er her der sker for mange turister i byen.

Historiske attraktioner
Da Manchester er en storby, byder den også på mange spændende historiske monomenter og attraktioner, der er værd at besøge. At nævne dem alle ville være en umulig opgave, men nogle af dem man ikke bør snyde sig selv for Adlington Hall, Albert Square, Bolton Town Hall og det smukke Central Library. Bare ved at gå rundt i byen kan man virkelig mærkes historiens vingesus, og selvom mange forbinder Manchester med industri, så er det en meget smuk by med fantastiske bygningsværker.

Flere luftveje fører til Manchester
Der er langt fra lige så mange afgange til Manchester, som der er til eksempelvis London, og det betyder også at priserne generelt er lidt højere, men i vores søgefunktion kan du altid finde de bedste priser på billetter til byen, og der kommer hele tiden flere afgange, da flere selskaber for alvor begynder at øjne mulighederne i byen som turistdestination.

SHARE
Previous articleStorbyferie til Prag
Next articleStorbyferie til Madrid

LEAVE A REPLY