Storbyferie til Nice

0
1318

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Nice der ligger i det sydlige Frankrig, er med sine godt 350.000 indbyggere Frankrigs femte største by, men er den mest besøgte af både franskmænd og turister kun overgået af hovedstaden Paris. Nice tiltrækker hvert år millioner af turister, og det er med meget god grund, der er nemlig få steder i Europa, man har samme mulighed for sol, strand og vand blandet med shopping og storbyliv.

Nice byder på nyt og gammelt

Der findes mange andre attraktioner og seværdigheder, end den store brede strand der strækker sig flere kilometer. Noget af det du næsten ikke kan komme udenom er den gamle bydel Vieux Nice. En helt speciel oplevelse med gamle smukke bygninger, fantastiske blomstermarkeder, grønthandlere og handlende, der sammen med caféer og restauranter gør bydelen levende.

De kunstinteresseret vil heller ikke gå galt i byen, ved at tage at smut til den sydfranske by. Inden sin død forærede Chagall hele sin samling af maleriet til byen Nice, og var sågar selv med til at hænge det op i en alder af 86 for 40 år siden. Det store museum er bygget specielt til Chagalls samling, og udover selve museet, er der en fantastik park, hvor man sagtens kunne forestille sig Chagall sidde og male. Så hvis du er til kunst af den fineste slags, så kig efter La Musée National Marc-Chagall.

Hvis den traditionelle kunst ikke lokker, er der fantastisk muligheder for at se moderne og provokerende værker. Lidt midt i byen finder du nemlig MAMAC Musée d’Art Moderne er d’Art Contemporain, det er endda gratis .

Hvis man skal på museeum, kan det dog godt være en god ide at holde øje med åbningstider, da der typisk er lukket en hverdag om ugen. MAMAC holder eksempelvis lukket mandag mens Chagall Museet holder lukket tirsdag.

Strandpromenaden.

Man kommer nok ikke uden om, at en af hovedårsagerne til at mange tager til Nice er på grund af den ikoniske strandpromenade, der sammen med selve stranden er blevet varetegnet for byen. Den blev egentlig grundlagt af rige englændere for snart 200 år siden. Englands overklasse havde set skønheden i det milde klima i Nice, og mange havde bosat sig i byen, men mente de manglede en eksklusiv gågade og finansierede derfor La Promenades des Anglais, der i dag blot kaldes La Prom.

En bred promenade med fine restauranter, trendy caféer og hippe natklubber, bland eksklusive tøjforretninger gør strækningen til en yndet mål, ikke mindst for folk der gerne vil se og blive set, men der er også plads andet en bikiniklædte modeller og veltrænet sportsstjerner. Der er også fyldt med skatere, rulleskøjteløbere, pensionister, unge mennesker, familier og studerende. Der er kort sagt plads til alle.

Rig på shopping – køb dig fattig

Der er rig mulighed for at gå shopping, især hvis pengepungen ikke fejler noget. På Rue Paradis og Rue de Suéde kan du finde butikker med flere af verdens største designere, og hvis du er udover efter Chanel, Louboutin, Louis Vuitton eller andre af de store franske mærker, skal du ikke lede længe og kommer ikke tomhændet hjem.

Udover fashion shopping byder Nice også på mange små markeder, hvor der bliver solgt mange former for brugskunst, lammeskind og antikviteter.

Stor variation i hoteller

Nice byder på en meget bred vifte af hoteller. Der er store af europas overklasse, der holder ferie i Nice om i området, hvilket gør at det findes mange dyre hoteller. Området er dog langt fra så hårdt ramt som Cannes på dette punkt. Man kan derfor sagtens finde billige hoteller på niveau med Europas andre storbyer.

Kort flyvetur

Nice kan nås på under to og halv time, hvilket gør destinationen til en af dem der er hurtigst at komme til, hvis du har brug for sol og strand. Samtidig er billetterne i den billige ende, da der er mange ruter.

LEAVE A REPLY