Storbyferie til Prag

0
1318

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Man når knapt nok at lette, inden flyet igen begynder nedstigningen, og lidt over en time efter man har forladt Kastrup Lufthavn, står man i Tjekkiets hovedstad Prag. Det er ca. samme tid som det tager at komme til Korsør i tog, men der er en verden til forskel.

Charmerende og billig
Prag er en af Europas absolut mest charmeremde og ikke mindst smukke hovedstæder. Der er gigantiske borglignende bygninger, og når man går lidt rundt i byen , det det næsten føles som at være kommet tilbage i tiden, når man kigger på de historiske bygninger, som byen er så rig på. Prag der med sine godt 1.2 millioner indbyggere meget vel kan sammenlignes med København ligger i Tjekkiet og dermed i Østeuropa, det betyder også, at man kommer langt for sine penge. Ikke så langt som man gjorde for år tilbage, men i modsætning til København, så finder du ikke en fadøl til 70 kroner i den tjekkiske hovedstad. For selvom det er blevet dyrere, så vil det stadig føles som flere niveauer under de danske priser, når man går på caféer og restauranter.

Gå på kro
Noget af det Prag er kendt for at være rig på, er de mange værtshuse, hvor mange af dem mest af alt minder om gamle kroer. De kan virker slidte, men hvis du kommer udenfor de værste turiststeder, så findes der et væld af dem, med stemninger man ikke finder andre steder, og hvor store fadøl koster omkring en 10-12 kroner.

Natklubber og striptease
Man kommer ikke uden om, at der er mange unge mennesker fra det nordlige Europa, der tager til Prag udelukkende for at drikke sig fulde og slå sig løs på de mange diskotekter. Det har også betydet, er der er dukket mange stripbarer op mange steder i byen. Men ænser dem end ikke om dagen, men når mørket falder på, kommer de letpåklædte piger frem og musikken bliver skruet op. Der er mange der tager til byen af den grund, men hvis det ikke er noget for dig, så er der heldigvis mange alternativer i byen, der ligesom København består af forskellige bydele, der byder på forskellige ting.

Det skal du se
Floden Moldau løber gennem byen, og over den går der flere arkitektonisk meget smukke broer. Den mest kendte af dem er Karlsbroen, der er fyldt med malere og musikere. En af de flotteste og mest livlige broer i Europa – uden sammenligning.

Prags borg er bestemt også et besøg værd, hvis historien skal have et lille indspark på jeres tur. Borgen er mere end 1000 år gammel, hvilket kun gør den endnu mere imponerende.

Eiffeltårnet – Ja, du kan faktisk også se Eiffeltårnet i Prag, ikke helt i samme størrelse som i Paris, men Prag har faktisk en kopi af det oprindelige Eiffeltårn stående. Godt nok er det “kun” 63 meter højt, men proportionerne er de samme.

Det skal du passe på
Man skal på ingen måde være bange for at tage til Prag, på trods af de historier der har været i pressen, med unge mennesker der er kommet op og tottes på politiet og lokale. Hvis man opfører sig ordentligt, er det absolut intet at være bekymret for. Dog skal man passe på lommetyve i de tæt befærdet områder, men det er ikke anderledes end alle andre storbyer i Europa.
Sport i Prag
Prag er måske nok ikke kendt som det helt store rejsemål, når det kommer til at se fodbold, men byen byder på flere større klubber, hvor Sparta er den absolut største. Tjekkisk fodbold er begyndt at vinde en smule frem, men ofte er det dog ikke så meget sportens skyld man besøger AXA Arena, men på grund af den fantastiske/fanatiske stemning som de passionerede fans skaber.

Billige hoteller
Prag bugner af billige hoteller, og du kan overnatte på 3-stjernet hoteller for omkring 200-250 kroner. I takt med udviklingen er der naturligvis også meget dyrere alternative og du kan sagtens finde luksus hvis det er målet.

Lufthavn uden for byen
Lufthavnen du lander i ligger et lille stykke uden for byen, men der er glimrende offentlig transport, der kører ind til centrum, ligesom det er billigt at tage en taxi, hvor en tur på de omkring tyve minutter typisk koster omkring 200 kroner. Samtidig med at det er billigt at flyve derned, kan man få en meget billig weekend, eller miniferie, eller en hel uge i den tjekkiske hovedstad.

LEAVE A REPLY