Storbyferie til Rom

0
2195

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Skal du på storbyferie, og er valget faldet på Rom, så har du med garanti noget at glæde dig til. Rom er som bekendt Italiens hovedstad, men ikke nok med det, Rom er Italiens mest folkerige by med over 2,7 millioner indbyggere.

Rom har gennem mange år været den mest besøgte turistdestination i EU, og ikke uden grund. Seværdighederne er mange, og den mægtige by byder på alt, lige fra ældgamle krigshistoriske fund, til et nyt og moderne natteliv, hvor gaderne oser af liv. Tager du til Rom skal du have den store oplevelsesrygsæk med, som er klar til, at blive fyldt med minder og oplevelser for livet.

Oplevelserne starter allerede når du lander. Byens  lufthavn hedder Fiumicino og er den største lufthavn i Italien. Fiumicino er basen for alle turister, hvad enten de er ankommet og klar til Roms eventyr, eller er på vej hjem fra en tur, de sent vil glemme.

Den hellige stols territorium
Den hellige stol refererer til paven, og dermed Vatikanet, hvor han holder til. Vatikanet er en central begivenhed, hvor man med jævne mellemrum har mulighed for, at opleve paven. Vatikanet er ligeledes en oplevelse i sig selv, da det optræder som stat, men ligeledes er den mindste nation i verden. Det er væsentligt at få med, at det er den hellige stol, der er den væsentlige aktør på den internationale scene, og dermed ikke Vatikanet i sig selv.

Fascinerende arkitektur
Rom er en af de byder i verden, hvor arkitekturen fylder allermest, hvilket er spændende, da de arkitektoniske perler ikke er opført med henblik på turismen nu og her, men er bygget på historiske slag igennem tiden.

Colosseum                                               
Vi keder alle Colosseum, der dannede rammen om gladiatorenes hverdag gennem tiden, og var der, hvor Julius Cæsar brugte det meste af sin tid på, at afgøre livsskæbner på tværs at nationaliteter.  Colosseum er vel nok topprioriteten inden for turistattraktioner,  og bevæger du dig henover det støvede underlag, og retter blikket mod de 50.000 siddepladser, vil dit sind straks fremkalde billeder af de episke gladiatorkampe.

EUR                                                                         
Mussolinis fascistforstad ved navn EUR, er ligeledes noget der bør opleves. Dette sted skulle danne rammen om den internationale udstilling i 1942, men dette blev totalt spoleret da 2. Verdenskrig opstod. Bygningens skarpe arkitektur står dog stadig den dag i dag, og er et centralt knudepunkt for mange turister.

Det Sixtinske kapel
Her vil du med garanti opleve noget af det smukkeste arkitektur, du nogensinde har set.  Træd blot ind i det fascinerende rum, og kig op, her vil du opleve den verdensberømte kunstner Michelangelo mosaikbeklædte loft, samt utallige skildringer af bibelske fortællinger.  Kapellet i sig selv, har naturligvis en stor værdi for kirken, da det er her, hvor ærkebiskopperne mødes, når en ny pave står for valg.

Trevi-fontænen                  
Barokkens tid bød på mange værker, og et af de ubetinget smukkeste må være Trevi-fontænen eller Trevi-springvandet, som de fleste keder det som. Det verdensberømte springvand har sin kilde i en akvædukt, der tilbage i år 42 f.kr, og stadig den dag i dag, leverer vand til storbyens centrum. Det er ligeledes ved denne destination, at du kan smide penge af sted, med lykke som formål,  men også som en indikation af, at det er din skæbne, at vende tilbage til den Italienske hovedstad atter igen.

Udover de mange seværdigheder, byder Rom også på hyggelige stræder, hvor gæstfriheden vil trække dig ind, på næsten enhver fortovscafe. Nyd den hjemmelavede is, espressoen og de mange lækre specialiteter som Rom byder på.

Der er hermed et væld af argumenter for, hvorfor du skulle vælge Rom, som dit rejsemål. Dog er en ting sikkert, hvis Rom skal være din destination: vær beredt – beredt på, at du efter denne rejse, sjældent oplever noget så unikt igen.

LEAVE A REPLY