Storbyferie til Stockholm

0
1210

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når man siger storbyferie, tænker de fleste nok London eller syd for grænsen, når det kommer til de europæiske byer, men Skandinavien har også meget at byde på, og en af de byer der bestemt er et besøg eller to værd er den svenske hovedstad Stockholm.

Udover at være Sveriges hovedstad, så er Stockholm også den største by i landet, med sine godt 870.000 indbyggere i kommunen er Stockholm dog noget mindre end København, men tager man hele området omkring byen med, er indbyggertallet over 2 millioner. Og med så mange mennesker, byder byen naturligvis også på en masse. Så uanset om du rejser for at se på smukke bygninger, gå i byen eller måske shoppe, så kan du sagtens få opfyldt alle dine behov hvis du tager flyet til Stockholm.

Masser af vand, broer og klipper.

Stockholm ligger ud til den svenske skærgård, og Mälaren løber ud i havet lige hvor byen ligger. Vand er derfor også blevet en vigtig del af byen, faktisk er den forbundet af intet mindre end 44 broer. Der er derfor med rette, mange der betegner Stockholm som nordens Venedig, også selvom den svenske hovedstad trods alt har lidt mindre vand at byde på. Stort set uanset hvor i byen du befinder du, vil du kunne se vand, broer og nogle af de klipper som byen er bygget på, hvilket gør den til en af nordens absolut smukkeste byer.

God til fods

Der er nogen byer der er beregnet til at køre rundt i, og så er der andre som Stockholm, hvor det er langt bedre bare at gå rundt og suge alle byens indtryk til sig, mens man slentre rundt i byens gader og stræder. I det centrale Stockholm kan du finde alt hvad hjertet begærer, og alt hvad der hører til til en rigtig storby. Der er masser af spændende områder, hvor man kan bruge mange timer. Du kan eksempelvis besøge bydelen Gamla Stan, der som navnet antyder det, er den gamle bydel i hovedstaden. Husene fra 1600 tallet og de små small gader giver nærmest bydelen et strejf af Sydeuropa, og man kan sagtens glemme, at man kun er omkring 650 km fra København.

Shopping

Hvis Stockholm er god til at slentre i, så er den fremragende at shoppe i. Områderne du skal lede efter, hvis du vil finde det største udvalg af butikker er Drottninggatan og Norrmalm. Drottninggatan er det centrums gågade og her du finder det største udvalg af tøjbutikker, mens du på Norrmalm, der også er forretningsområdet, finder en masse eksklusive  luksusbutikker og stormagasiner.

De fleste kvinder kender nok H&M og Zara fra Danmark, men i Stockholm er deres butikker større end her i landet og deres udvalg er ligeledes langt større end det du finder i butikkerne herhjemme. Så du kan også shoppe amok uden at blive ruineret. Den svenske moms er lidt lavere, ligesom den svenske krone er lavere, mens priserne er tæt på det samme, det betyder, at du får mere for pengene, når du shopper, end du gør herhjemme.

LEAVE A REPLY