Storbyferie til Washington

0
1538

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Washington DC er langt fra USA’s største by, faktisk er den end ikke i top 10 eller 20 for den sags skyld. Med med titlen som hovedstad i verdens mest betydningsfulde land, spiller byen naturligvis en kæmpe rolle i verden og ikke mindst i verdenshistorien. I The Washington Metropolitan District, der tæller hele området og oplandet omkring byen bor det 5.7 millioner indbyggere, svarende til Danmarks befolkning, men i selve byen Washington bor der lidt over 630.000 mennesker.

Mere end Det Hvide Hus

Der er ingen tvivl om, at et af de største tilløbsstykker i Washington er præsidentboligen Det Hvide Hus. Der findes nok ikke nogen turister, der besøger byen uden også at skulle se Det Hvide Hus. Det er en yderst imponerende bygning, og derudover er det naturligvis en af de bygninger, der har været vist flest gange i alverdens film, så når man ser det, er der nærmeste en form for genkendelsens glæde ved det. Det Hvide Hus er for Washington, hvad operaen er for Sydney eller Eiffeltårnet er for Paris, ikke noget man skal snyde sig selv for. Med sin yderst potente størrelse, er det da også næsten umuligt at komme rundt i Washington uden at se det, så det giver næsten sig selv.

Men Washington er ikke bare Det Hvide Hus, den er så meget mere. Hvis man er historie interesseret, eller i hvert fald interesseret for USA, så finder man ikke bedre steder at besøge en Washington. For udover at være magtens centrum, så kan byen også næsten virke som et stort monument eller et kæmpe stort museum, hvor du ikke kan nøjes med en uge, hvis du vil have muligt for at kapere de mange indtryk. For blot at nævne et par af de mere vigtige steder, så er der naturligvis Kongressen, Capitol Hill, American History Museum, Arlington Kirkegården, Washington Monumentet og meget meget meget mere.

Man kan slet ikke begynde at remse alle museer, parker, monumenter, statuer og bygninger op. Washington er så rig på historie, at det er svært at finde noget lignende nogen steder i verden. Og det skal da også være noget af det, der er med til at valget skal falde på netop hovedstaden, frem for en af de mange millionbyer, der er i landet.

Rig på restauranter og hoteller

Washington er som bekendt, og nævnt, hovedstaden i USA. Det betyder i sagens natur, at byen har utrolig mange gæster, ikke mindst statsoverhoveder, diplomater, ambassadører, politikere og lignende. Dette betyder, at der er et enormt udvalg af fremragende hoteller og ikke mindst et enormt udvalg af udsøgte restauranter, der er bogstaveligt talt er konger og dronninger værdige. Det betyder dog også, at der generelt er høje priser på hotelværelser, i hvert fald hvis man gerne vil bo i nærheden af centrum.

Hvis man tager lidt uden for det inderste centrum, eller måske endda smutter lidt uden for byen, kan man sagtens finde prisvenlige hoteller, der byder på en høj standard til en pris der er til at betale. Generelt skal man holde øje med store kongresser, politiske topmøder og lignende, der ofte er med til at sende værelsespriserne i vejret.

Bestil tidligt og rejs billigt

På grund af Washingtons store politiske betydning, er der også mange direkte fly til byen, hvilket betyder, at prisen for at komme til Washington er ganske fornuftig, i hvert fald hvis man er ude i god tid, og ikke rammer ind i store politiske møder.  Du kan sagtens finde en billig flybillet til Washington, selvom du måske ikke finder dem helt lige så billigt som til eksempelvis New York.

SHARE
Previous articleFind afbudsrejser
Next articleStorbyferie til Chicago

LEAVE A REPLY